Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z dżemem"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1818
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1818
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Wymieszaj drożdże z połową szklanki ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli oraz tyle mleka, by powstało dosyć gęste ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Wymieszaj ciasto. Na gorący olej kładź małe porcje. Łyżką zrób w każdej dołek i włóż odrobinę dżemu. Na wierzch nałóż trochę ciasta. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Podaj na gorąco posypane cukrem pudrem.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks