Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z dżemem"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 746
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Wymieszaj drożdże z połową szklanki ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli oraz tyle mleka, by powstało dosyć gęste ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Wymieszaj ciasto. Na gorący olej kładź małe porcje. Łyżką zrób w każdej dołek i włóż odrobinę dżemu. Na wierzch nałóż trochę ciasta. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Podaj na gorąco posypane cukrem pudrem.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks