Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z dżemem"
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 542
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 788
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 542
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 788
Składniki
Wymieszaj drożdże z połową szklanki ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli oraz tyle mleka, by powstało dosyć gęste ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Wymieszaj ciasto. Na gorący olej kładź małe porcje. Łyżką zrób w każdej dołek i włóż odrobinę dżemu. Na wierzch nałóż trochę ciasta. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Podaj na gorąco posypane cukrem pudrem.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks