Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z dżemem"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 787
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12620
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 787
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12620
Składniki
Wymieszaj drożdże z połową szklanki ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli oraz tyle mleka, by powstało dosyć gęste ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Wymieszaj ciasto. Na gorący olej kładź małe porcje. Łyżką zrób w każdej dołek i włóż odrobinę dżemu. Na wierzch nałóż trochę ciasta. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Podaj na gorąco posypane cukrem pudrem.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks