Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z dżemem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10237
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10237
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11566
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Składniki
Wymieszaj drożdże z połową szklanki ciepłego mleka. Dodaj mąkę, cukier waniliowy, szczyptę soli oraz tyle mleka, by powstało dosyć gęste ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Wymieszaj ciasto. Na gorący olej kładź małe porcje. Łyżką zrób w każdej dołek i włóż odrobinę dżemu. Na wierzch nałóż trochę ciasta. Smaż placuszki z obu stron na złoty kolor. Podaj na gorąco posypane cukrem pudrem.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi
Czas: 30 min. Cena porcji: 0,50 złŹródło: Relaks