Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z jabłkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli przesiej do miski. Wbij jajka, dosyp cukier waniliowy, wlej mleko. zmiksuj na gładkie ciasto (powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Jeśli będzie trzeba, dosyp jeszcze odrobinę mąki.
Jabłka umyj, obierz, wydrąż z nich gniazda nasienne. Owoce pokrój w plasterki, a potem na kawałki. Dodaj je do ciasta i delikatnie wymieszaj. Jeśli lubisz, dodaj trochę cynamonu. Przykryj i odstaw do lodówki na 30 minut.
Na patelni rozgrzej trochę oleju. Nałóż łyżką porcje ciasta, formując niewielkie placuszki. Smaż na rumiano z obu stron. Tak samo usmaż kolejne racuchy (w sumie zajmie to ok. 15 minut).
Placki ułóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe posyp cukrem pudrem.Źródło: Naj