Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z pigwą i miodem"
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 182
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 907
Składniki
Pigwę obierz, usuń pestki i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zasyp paczką cukru wanilinowego i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Kefir wymieszaj z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i zapachem. Dodaj odciśniętą pigwę.
Wlewaj masę na rozgrzany olej i usmaż rumiane racuszki.
Gotowe polej miodem.
Czas: 30 min, 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV