Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy z pigwą i miodem"
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 704
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3559
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 103
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 6349
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 704
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3559
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 103
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 6349
Składniki
Pigwę obierz, usuń pestki i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zasyp paczką cukru wanilinowego i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
Kefir wymieszaj z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i zapachem. Dodaj odciśniętą pigwę.
Wlewaj masę na rozgrzany olej i usmaż rumiane racuszki.
Gotowe polej miodem.
Czas: 30 min, 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV