Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4172
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 206
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4172
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 206
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 727
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3574
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 738
Składniki
Risotto z grzybami Składnik: świeże grzyby leśne: 30 dag, 0,5 kg ryżu na risotto, wytrawne białe wino 1 kieliszek, 5 łyżek masła, tarty parmezan, natka pietruszki, 1,5 - 2 l. bulionu warzywnego, cebula, 1-2 ząbki czosnku. Przygotowanie: Cebulę i czosnek posiekać. grzyby dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. W szerokim garnku, na rozgrzanych 2 łyżkach masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać ryż i mieszając prażyć 1-2 min. Po tym czasie ryż zalać winem i po przemieszaniu wlewać partiami (po ok. 1 szklance) bulion często mieszając. Bulion należy dodawać do momentu aż ryż będzie ugotowany al dente. W tym samym czasie przesmażyć na 2 łyżkach masła grzyby, doprawić je solą i pieprzem i włożyć do ugotowanego ryżu, przemieszać z dodatkiem ryżu i pozostałego masła, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać udekorowane natką pietruszki.