Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię risotto i to bardzo. To akurat powstało pod wpływem chwili w amoku czyszczenia lodówki :) Warto było przeprowadzić renament jej zawartości, ponieważ zrobiłam pyszny obiad i to w krótkim czasie!
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 829
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 829
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 74
Składniki
Pierś z kurczaka pokroiłam w paski i podsmażyłam na maśle. Dodałam startą na tarce o grubych oczkach marchew i chwilkę razem przesmażyłam.
Dosypałam ryż i podlałam 1 szklanką wody. Przykryłam na 5 minut. Dodałam po tym czasie curry pastę i gotowałam bez przykrycia do samego końca.
Dodałam pokrojoną w kawałki paprykę, cukinię pokrojoną w pół talarki i białą część szczypiorku. Szparagi obrałam ze skórki, odcięłam twardą ich część, pokroiłam w kawałki ok. 2 cm długości i dodałam do risotto. Podlałam winem. Posoliłam do smaku.
Poczekałam aż wino i woda zredukują objętość i risotto osiągnie wymaganą sypką konsystencję. Zdjęłam z ognia. Oprószyłam pieprzem. Odczekałam kilka minut zanim wyłożyłam na talerze.