Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada drobiowa z farszem z bobu i wędzonym boczkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 136
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 136
Składniki
Pierś z kurczaka myję, osuszam, rozkrawam ją tak, by uzyskać jak największy płat. Oprószam go solą oraz pieprzem.
Bób obieram, dodaję sól, pieprz i rozgniatam widelcem (można też zmiksować) na jednolitą masę. Rozkładam ją na płacie mięsa i zawijam go w roladę. Na desce rozkładam plastry boczku i w nie zawijam roladę (końce plastrów warto spiąć wykałaczką). Smażę mięso na oleju – po kilka min z każdej strony, aż się przyrumieni.
Następnie odsączam roladę na ręczniku papierowym i kroję w dość grube plastry.
Boczek sprawia, że rolada jest soczysta. Farsz można doprawić ziołami prowansalskimi. Ewa Zychewicz z BiesiekierzaŹródło: Kobieta i życie