Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada drobiowa z farszem z bobu i wędzonym boczkiem"
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5478
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 105
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 89
Polecam smaczny , prosty do przygotowania krem śmietankowy połączony z serkie...
Odsłon: 5478
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 105
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 89
Składniki
Pierś z kurczaka myję, osuszam, rozkrawam ją tak, by uzyskać jak największy płat. Oprószam go solą oraz pieprzem.
Bób obieram, dodaję sól, pieprz i rozgniatam widelcem (można też zmiksować) na jednolitą masę. Rozkładam ją na płacie mięsa i zawijam go w roladę. Na desce rozkładam plastry boczku i w nie zawijam roladę (końce plastrów warto spiąć wykałaczką). Smażę mięso na oleju – po kilka min z każdej strony, aż się przyrumieni.
Następnie odsączam roladę na ręczniku papierowym i kroję w dość grube plastry.
Boczek sprawia, że rolada jest soczysta. Farsz można doprawić ziołami prowansalskimi. Ewa Zychewicz z BiesiekierzaŹródło: Kobieta i życie