Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada drobiowa z farszem z bobu i wędzonym boczkiem

Rolada drobiowa z farszem z bobu i wędzonym boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11048

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Rolada drobiowa z farszem z bobu i wędzonym boczkiem"

Składniki

  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1/2 szklanki gotowanego bobu
  • kilka plasterków wędzonego boczku
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myję, osuszam, rozkrawam ją tak, by uzyskać jak największy płat. Oprószam go solą oraz pieprzem.

  2. Bób obieram, dodaję sól, pieprz i rozgniatam widelcem (można też zmiksować) na jednolitą masę. Rozkładam ją na płacie mięsa i zawijam go w roladę. Na desce rozkładam plastry boczku i w nie zawijam roladę (końce plastrów warto spiąć wykałaczką). Smażę mięso na oleju – po kilka min z każdej strony, aż się przyrumieni.

  3. Następnie odsączam roladę na ręczniku papierowym i kroję w dość grube plastry.

  4. Boczek sprawia, że rolada jest soczysta. Farsz można doprawić ziołami prowansalskimi. Ewa Zychewicz z Biesiekierza

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń