Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada drobiowa z farszem z bobu i wędzonym boczkiem"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231716
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4939
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36264
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1409
        
        Składniki
Pierś z kurczaka myję, osuszam, rozkrawam ją tak, by uzyskać jak największy płat. Oprószam go solą oraz pieprzem.
Bób obieram, dodaję sól, pieprz i rozgniatam widelcem (można też zmiksować) na jednolitą masę. Rozkładam ją na płacie mięsa i zawijam go w roladę. Na desce rozkładam plastry boczku i w nie zawijam roladę (końce plastrów warto spiąć wykałaczką). Smażę mięso na oleju – po kilka min z każdej strony, aż się przyrumieni.
Następnie odsączam roladę na ręczniku papierowym i kroję w dość grube plastry.
Boczek sprawia, że rolada jest soczysta. Farsz można doprawić ziołami prowansalskimi. Ewa Zychewicz z BiesiekierzaŹródło: Kobieta i życie