Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba bardziej już świątecznie być nie może :))
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4582
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1685
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 521
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2423
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4582
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1685
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 521
Składniki
Pokrojone suszone morele, skórka pomarańczowa, masło, cynamon, 2 łyżki wina, 2 łyżki soku z pomarańczy i żurawinę wrzucam do rondelka, mieszam aż składniki się połączą a wino zostanie wchłonięte. Płatki migdałów miele lub ucieram i łącze z jajkiem. Kiedy farsz z rondelka ostygnie, łącze wszystko razem.
Indyka rozbijam na cienko, nacieram oliwą z oliwek, solą, czosnkiem i pieprzem. Kładę na nim nadzienie i zawijam w roladkę, spinam wykałaczką. Okładam szynką parmeńską i zwizuję sznurkiem. Tak przygotowaną roladkę wkładam do naczynia żaroodpornego nasmarowanego oliwą i wlewam pozostałą ilość wina i soku z pomarańczy. Piekę w 180 stopniach przez 45 minut. Po tym czasie, mięso odkładam na 15 minut aby odpoczło, wyjmuje wykałaczki i sznurek, kroje na rolady. Pozostały sos z naczynia żaroodpornego, jeżeli jest za rzadki to gotuje w rondelku aż nieco się zredukuje i polewam nim mięso. Podaję z łódeczkami z ziemniaków.