Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z kurczaka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Kurczaka umyj i osusz. Odetnij skrzydła, szyjkę i kuperek. Rozetnij piersi i oddziel mięso od szkieletu. Powinien powstać prostokąt. Kawałkami piersi uzupełnij puste miejsca na skórze. Mięso przykryj folią i lekko ubij. Następnie dopraw solą i pieprzem.
Bagietkę pokrój na kromki, paprykę w paski, cebulkę w piórka, szparagi obierz. Na płacie mięsa ułóż boczek, na nim połóż pokrojoną bagietkę i posyp pokruszonym serem. Rozłóż warzywa. Mięso zwiń w roladę, przewiąż sznurkiem i dopraw solą oraz pieprzem.
Folię aluminiową wysmaruj masłem, owiń nią roladę i włóż do brytfanny. Lekko podlej wodą i piecz w piekarniku przez ok. 60 minut w temperaturze 180 °C. Następnie zdejmij folię i dopiecz roladę, aż ładnie się zarumieni. Podczas pieczenia w razie potrzeby podlewaj ją wytwarzającym się sosem.Źródło: Na żywo