Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8013
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Wytrybować kości z kurczaka tak aby powstał duży płat mięsa,poodcinać tam gdzie jest grubiej mięso i pokłaść tam gdzie jest sama skórka, wystające grubsze części poodcinać, z udek wyjąc kości i zemleć te wszystkie obrzynki i cebulę. Wyrobić masę mieloną z dodatkiem przypraw. Na płat mięsa z całego kurczaka rozłożyć mielony farsz. zwinąć ciasno roladę związać w kilku miejscach sznurkiem. Piec w temperaturze 180 stopni 45 min. podawać na gorąco jako danie obiadowe z dodatkiem frytek i surówki lub na zimno jako wędlina drobiowa.