Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duży ok 2 kg kurczak
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 326
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4556
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29447
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 326
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4556
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 396
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29447
Składniki
Wytrybować kości z kurczaka tak aby powstał duży płat mięsa,poodcinać tam gdzie jest grubiej mięso i pokłaść tam gdzie jest sama skórka, wystające grubsze części poodcinać, z udek wyjąc kości i zemleć te wszystkie obrzynki i cebulę. Wyrobić masę mieloną z dodatkiem przypraw. Na płat mięsa z całego kurczaka rozłożyć mielony farsz. zwinąć ciasno roladę związać w kilku miejscach sznurkiem. Piec w temperaturze 180 stopni 45 min. podawać na gorąco jako danie obiadowe z dodatkiem frytek i surówki lub na zimno jako wędlina drobiowa.