Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13322
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 156
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1175
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1212
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13322
Składniki
Wytrybować kości z kurczaka tak aby powstał duży płat mięsa,poodcinać tam gdzie jest grubiej mięso i pokłaść tam gdzie jest sama skórka, wystające grubsze części poodcinać, z udek wyjąc kości i zemleć te wszystkie obrzynki i cebulę. Wyrobić masę mieloną z dodatkiem przypraw. Na płat mięsa z całego kurczaka rozłożyć mielony farsz. zwinąć ciasno roladę związać w kilku miejscach sznurkiem. Piec w temperaturze 180 stopni 45 min. podawać na gorąco jako danie obiadowe z dodatkiem frytek i surówki lub na zimno jako wędlina drobiowa.