Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z kurczaka

Rolada z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 88

Dodano:

Odsłon: 1763

Duży ok 2 kg kurczak

Składniki

  • Jeden duży do 2 kg. kurczak, 2 udka ,2 cebule, sól, pieprz, inna przyprawa do kurczaka jaką lubisz.
5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wytrybować kości z kurczaka tak aby powstał duży płat mięsa,poodcinać tam gdzie jest grubiej mięso i pokłaść tam gdzie jest sama skórka, wystające grubsze części poodcinać, z udek wyjąc kości i zemleć te wszystkie obrzynki i cebulę. Wyrobić masę mieloną z dodatkiem przypraw. Na płat mięsa z całego kurczaka rozłożyć mielony farsz. zwinąć ciasno roladę związać w kilku miejscach sznurkiem. Piec w temperaturze 180 stopni 45 min. podawać na gorąco jako danie obiadowe z dodatkiem frytek i surówki lub na zimno jako wędlina drobiowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń