Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z wołowiny nadziewana marchewką"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2668
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4696
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 104
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2668
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4696
Składniki
Marchewki obierz, pokrój w kostkę i podgotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szynkę oraz podgotowaną marchewkę. Dodaj groszek, suszone pomidory i wmieszaj jajka. Mieszankę dopraw solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
Wołowinę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go przez folię spożywczą. Mięso rozłóż i na środku połóż schłodzoną mieszankę. Zwiń roladę.
Tak przygotowane mięso przewiąż sznurkiem, aby nie wypadło nadzienie. Roladę natrzyj solą i włóż do brytfanny. Pokrop olejem i podlej wodą. Przykryj i piecz w 180°C przez ok. 60 minut. Następnie odkryj mięso i dopiecz do przyrumienienia.Źródło: Na żywo