Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z wołowiny nadziewana marchewką"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1065
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1065
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3242
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 695
Składniki
Marchewki obierz, pokrój w kostkę i podgotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szynkę oraz podgotowaną marchewkę. Dodaj groszek, suszone pomidory i wmieszaj jajka. Mieszankę dopraw solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
Wołowinę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go przez folię spożywczą. Mięso rozłóż i na środku połóż schłodzoną mieszankę. Zwiń roladę.
Tak przygotowane mięso przewiąż sznurkiem, aby nie wypadło nadzienie. Roladę natrzyj solą i włóż do brytfanny. Pokrop olejem i podlej wodą. Przykryj i piecz w 180°C przez ok. 60 minut. Następnie odkryj mięso i dopiecz do przyrumienienia.Źródło: Na żywo