Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z wołowiny nadziewana marchewką"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17240
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 425
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 152
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17240
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 425
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 70
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 152
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 172
Składniki
Marchewki obierz, pokrój w kostkę i podgotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szynkę oraz podgotowaną marchewkę. Dodaj groszek, suszone pomidory i wmieszaj jajka. Mieszankę dopraw solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
Wołowinę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go przez folię spożywczą. Mięso rozłóż i na środku połóż schłodzoną mieszankę. Zwiń roladę.
Tak przygotowane mięso przewiąż sznurkiem, aby nie wypadło nadzienie. Roladę natrzyj solą i włóż do brytfanny. Pokrop olejem i podlej wodą. Przykryj i piecz w 180°C przez ok. 60 minut. Następnie odkryj mięso i dopiecz do przyrumienienia.Źródło: Na żywo