Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z wołowiny nadziewana marchewką"
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 158
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 123
Nigdy nie byłam szczególną fanką makowców, jednak zapewniam, że tak przygotow...
Odsłon: 158
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 123
Składniki
Marchewki obierz, pokrój w kostkę i podgotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szynkę oraz podgotowaną marchewkę. Dodaj groszek, suszone pomidory i wmieszaj jajka. Mieszankę dopraw solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
Wołowinę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go przez folię spożywczą. Mięso rozłóż i na środku połóż schłodzoną mieszankę. Zwiń roladę.
Tak przygotowane mięso przewiąż sznurkiem, aby nie wypadło nadzienie. Roladę natrzyj solą i włóż do brytfanny. Pokrop olejem i podlej wodą. Przykryj i piecz w 180°C przez ok. 60 minut. Następnie odkryj mięso i dopiecz do przyrumienienia.Źródło: Na żywo