Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z wołowiny nadziewana marchewką"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4257
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 386
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4257
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 386
Składniki
Marchewki obierz, pokrój w kostkę i podgotuj. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż szynkę oraz podgotowaną marchewkę. Dodaj groszek, suszone pomidory i wmieszaj jajka. Mieszankę dopraw solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
Wołowinę umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przekrój tak, aby powstał większy płat. Ubij go przez folię spożywczą. Mięso rozłóż i na środku połóż schłodzoną mieszankę. Zwiń roladę.
Tak przygotowane mięso przewiąż sznurkiem, aby nie wypadło nadzienie. Roladę natrzyj solą i włóż do brytfanny. Pokrop olejem i podlej wodą. Przykryj i piecz w 180°C przez ok. 60 minut. Następnie odkryj mięso i dopiecz do przyrumienienia.Źródło: Na żywo