Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Ciasto ziemniaczane:masło utrzec z 2 żółtkami,dodawać stopniowo mąkę,zmielone ziemniaki,mleko oraz posolic do smaku.Ubić sztywną pianę z białek,delikatnie wymieszać z masą ziemniaczanąRozsmarowac na natłuszczonej blaszce na grubość ok 1 cm i piec w nagrzanym piekarniku aż będzie rumiane
Farsz;Szpinak obgotować posiekać drobno nożem.Przełożyc do rondelka poddusić na maśle dodając posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,śmietanę i doprawić do smaku.
Upieczony gorący placek posmarować równomiernie gorącym,gęstym szpinakiem,roladę zwinąc,pokroić na porcje i podawać