Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1785
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8540
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3009
Polecam.
Odsłon: 1785
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Ciasto ziemniaczane:masło utrzec z 2 żółtkami,dodawać stopniowo mąkę,zmielone ziemniaki,mleko oraz posolic do smaku.Ubić sztywną pianę z białek,delikatnie wymieszać z masą ziemniaczanąRozsmarowac na natłuszczonej blaszce na grubość ok 1 cm i piec w nagrzanym piekarniku aż będzie rumiane
Farsz;Szpinak obgotować posiekać drobno nożem.Przełożyc do rondelka poddusić na maśle dodając posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,śmietanę i doprawić do smaku.
Upieczony gorący placek posmarować równomiernie gorącym,gęstym szpinakiem,roladę zwinąc,pokroić na porcje i podawać