Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada ziemniaczana ze szpinakiem

Rolada ziemniaczana ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 315

Dodano:

Odsłon: 9860

Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie

Składniki

  • CIASTO ZIEMNIACZANE
  • masło, 6 łyżek
  • jajka, 2
  • mąka, 3/4 szkl
  • ugotowane ziemniaki, 3-4
  • mleko, szklanka
  • sól
  • FARSZ
  • szpinak, 1 kg
  • śmietana, 2 łyżki
  • czosnek, 3-4 ząbki
  • vegeta, 1 łyżeczka
  • cebula, 0,5
1-2 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Rolada ziemniaczana ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Ciasto ziemniaczane:masło utrzec z 2 żółtkami,dodawać stopniowo mąkę,zmielone ziemniaki,mleko oraz posolic do smaku.Ubić sztywną pianę z białek,delikatnie wymieszać z masą ziemniaczanąRozsmarowac na natłuszczonej blaszce na grubość ok 1 cm i piec w nagrzanym piekarniku aż będzie rumiane

  2. Farsz;Szpinak obgotować posiekać drobno nożem.Przełożyc do rondelka poddusić na maśle dodając posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,śmietanę i doprawić do smaku.

  3. Upieczony gorący placek posmarować równomiernie gorącym,gęstym szpinakiem,roladę zwinąc,pokroić na porcje i podawać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biancorossa 21 marca 2012 Czy ciasto,które ma być upieczone, rumiane nie będzie się kruszyć w trakcie rolowania?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń