Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 35
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20408
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 368
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 35
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20408
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 368
Składniki
Ciasto ziemniaczane:masło utrzec z 2 żółtkami,dodawać stopniowo mąkę,zmielone ziemniaki,mleko oraz posolic do smaku.Ubić sztywną pianę z białek,delikatnie wymieszać z masą ziemniaczanąRozsmarowac na natłuszczonej blaszce na grubość ok 1 cm i piec w nagrzanym piekarniku aż będzie rumiane
Farsz;Szpinak obgotować posiekać drobno nożem.Przełożyc do rondelka poddusić na maśle dodając posiekaną cebulę,przeciśnięty czosnek,śmietanę i doprawić do smaku.
Upieczony gorący placek posmarować równomiernie gorącym,gęstym szpinakiem,roladę zwinąc,pokroić na porcje i podawać