Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki po bawarsku"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 481
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 194
Składniki
25 min • Porcja 416 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 2 porcje
Cebulę kroję i duszę na rozgrzanym oleju. Dodaję pokrojone pieczarki, a kiedy puszczą sok, pokrojoną kapustę. Podsmażam, aż kapusta zacznie się złocić. Doprawiam pieprzem.
Karkówkę rozbijam. Na każdym kotlecie układam boczek, farsz kapuściano-pieczarkowy i zwijam w roladki. Mąkę mieszam z przyprawami i panieruję roladki.
Obsmażam roladki na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Dodaję pozostały farsz, podlewam 1/2 szklanki wody, przykrywam i duszę jeszcze 10 minut.
Podaję z ulubionymi dodatkami – ziemniaczkami i buraczkami w occie.
Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi.Źródło: Kobieta i życie