Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z mięsa mielonego"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Bułkę kajzerkę zalej mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę. Cukinię umyj, osusz, pokrój wzdłuż na 8 cienkich pasków. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę, mieszając zeszklij. Paski cukinii włóż do garnka z wrzącą osoloną wodą na ok. 2 min. Wyjmij je z wrzątku i natychmiast włóż do miski z bardzo zimną wodą. Następnie osącz.
Do miski włóż mięso. Następnie dodaj wystudzoną cebulę, odciśniętą z nadmiaru mleka bułkę kajzerkę oraz jajka, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podziel na 4 porcje. Z każdej uformuj prostokąt i rozłóż na kawałku folii aluminiowej. Wierzch każdego prostokąta posmaruj musztardą, połóż 1 plasterek boczku i 2 plasterki cukinii. Pomagając sobie folią zwiń, formując roladkę. Każdą owiń plastrem boczku.
Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu, piecz pod przykryciem przez 30 min. w temp. 180°C. Następnie zdejmij przykrywkę i piecz jeszcze 10-15 min, by boczek ładnie się zrumienił. Roladki podawaj z purée ziemniaczanym, grillowanymi warzywami lub ulubioną surówką.
60 minut. Porcja: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie