Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, smacznie, syto :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 121
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 156
Polecam.
Odsłon: 785
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 121
Składniki
Wszystkie produkty starannie umyć i wysuszyć. Przygotowanie mielonych Roll-on: Cebulę i pieczarki drobniutko pokroić. Włożyć do miski, dodać mięso mielone, jajko, przyprawy, połowę pęczku koperku. Wszystko starannie wymieszać i odstawić na godzinkę do lodówki.
Przygotowanie sosu: Masełko rozpuścić w rondelku, na małym gazie. Pieczarki i cebulkę deobniutko posiekać. Wrzucić na roztopione masło, zarumienić, podlać wodą (100 ml). Dusić 15 min. Dodać rozrobioną mąkę z resztą wody. Doprowadzić do wrzenia.
Kotlety Roll-on formować zwilżonymi wodą dłońmi (nie będą się lepiły do rąk) obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanej oliwie. Smacznego :)