Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre na kazdy obiad i na wystawna kolacje.
Gotujemy kurczaka z lismiem laurowym, zielem angielskim łyzka soli. na około 5l wody.
Kiedy kurczak juz podgotuje sie zbieramy wygotowana krew z wierzchu
Dodajemy obrane i pokrojone warzywa
Kładziemy na małym palniku cebule i przypalamy ja
Nastepnie wrzucamy do rosołu
Znow zbieramy reszte wygotowanej krwi tzw "szumowin"
Wiazemy natke pietruszki i selera nitka i umyte wrzucamy do rosołu
dodajemy reszte przypraw 3 kostki lub 3 łyzki ziarenek samku
szczypta pieprzu
na samym koncu szczypta zioł prowansalskich
(Dodajemy je na samym koncu i gotujemy jeszcze okolo 15 min)
.!!!!UWAGA!!!! PAMIETAJMY ROSOŁ GOTUJE SIE MINIMUM 3 GODZINY, NA WOLNYM OGNIU, SCIAGAJAC SZUMOWINY I SMAKUJAC" !!!!UWAGA!!!!!
Domowy rosół czyli tradycyjna polska zupa, która najlepiej smakuje z co najmn...
Odsłon: 2432
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 117
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 182
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 117
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 84
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 182
Składniki
Gotujemy kurczaka z lismiem laurowym, zielem angielskim łyzka soli. na około 5l wody. Kiedy kurczak juz podgotuje sie zbieramy wygotowana krew z wierzchu Dodajemy obrane i pokrojone warzywa Kładziemy na małym palniku cebule i przypalamy ja Nastepnie wrzucamy do rosołu Znow zbieramy reszte wygotowanej krwi tzw "szumowin" Wiazemy natke pietruszki i selera nitka i umyte wrzucamy do rosołu dodajemy reszte przypraw 3 kostki lub 3 łyzki ziarenek samku szczypta pieprzu na samym koncu szczypta zioł prowansalskich (Dodajemy je na samym koncu i gotujemy jeszcze okolo 15 min) .!!!!UWAGA!!!! PAMIETAJMY ROSOŁ GOTUJE SIE MINIMUM 3 GODZINY, NA WOLNYM OGNIU, SCIAGAJAC SZUMOWINY I SMAKUJAC" !!!!UWAGA!!!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 41
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 56