Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Gotujemy kurczaka z lismiem laurowym, zielem angielskim łyzka soli. na około 5l wody. Kiedy kurczak juz podgotuje sie zbieramy wygotowana krew z wierzchu Dodajemy obrane i pokrojone warzywa Kładziemy na małym palniku cebule i przypalamy ja Nastepnie wrzucamy do rosołu Znow zbieramy reszte wygotowanej krwi tzw "szumowin" Wiazemy natke pietruszki i selera nitka i umyte wrzucamy do rosołu dodajemy reszte przypraw 3 kostki lub 3 łyzki ziarenek samku szczypta pieprzu na samym koncu szczypta zioł prowansalskich (Dodajemy je na samym koncu i gotujemy jeszcze okolo 15 min) .!!!!UWAGA!!!! PAMIETAJMY ROSOŁ GOTUJE SIE MINIMUM 3 GODZINY, NA WOLNYM OGNIU, SCIAGAJAC SZUMOWINY I SMAKUJAC" !!!!UWAGA!!!!!