Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół z kluskami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14404
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1673
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6631
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14404
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1673
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16498
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6631
Składniki
Kurczaka kroję na kawałki, zalewam 2,5 l zimnej wody, gotuję 30 minut. Odszumowuję.
Dodaję obraną włoszczyznę, obraną i zrumienioną nad ogniem cebulę, przyprawy. Gotuję 30 minut, odstawiam z ognia, przecedzam. Marchewkę kroję w plastry i dorzucam do rosołu. Dodaję natkę.
Z podanych składników na kluseczki wyrabiam ciasto. Wlewam je do lejka, jednym palcem zamykając wylot. Wylewam cienką strużką na gotującą się, osoloną wodę. Mieszam, gdy wypłyną. Gotuję jeszcze 2-3 minuty i odcedzam.Źródło: Kobieta i życie