Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rosół z kluskami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5484
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5520
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3730
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2058
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5484
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5520
Składniki
Kurczaka kroję na kawałki, zalewam 2,5 l zimnej wody, gotuję 30 minut. Odszumowuję.
Dodaję obraną włoszczyznę, obraną i zrumienioną nad ogniem cebulę, przyprawy. Gotuję 30 minut, odstawiam z ognia, przecedzam. Marchewkę kroję w plastry i dorzucam do rosołu. Dodaję natkę.
Z podanych składników na kluseczki wyrabiam ciasto. Wlewam je do lejka, jednym palcem zamykając wylot. Wylewam cienką strużką na gotującą się, osoloną wodę. Mieszam, gdy wypłyną. Gotuję jeszcze 2-3 minuty i odcedzam.Źródło: Kobieta i życie