Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w różowym sosie z dodatkiem smażonych warzyw podany na zielonym tagliatelle
Zielone tagliatelle gotujemy al dente.
W miedzy czasie z dojrzałych pomidorów odsączamy do szklanki sok i łączymy z 3 łyżkami śmietany i odrobiną przegotowanej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy w szklance.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oliwy, wrzucamy pokrojone w kostkę pozostałe miąższe pomidorów oraz cebulę. Smażymy kilka minut delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
Na drugiej patelni lub po ściągnięciu zasmażonych warzyw na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną w dużą kostkę pierś z kurczaka. Dodajemy przygotowany sos i chwilę dusimy.
Na dnie głębokiego talerza układamy tagliatelle, na wierzch pierś w sosie i zasmażone warzywa. Dekorujemy listkiem bazylii.
dzisiaj u mnie tagliatelle na kolację ;-) mega ekspresowe danie ;-)
Odsłon: 1023
Pyszny makaron tagliatelle ze szparagami i boczkiem w śmietanowym sosie z odr...
Odsłon: 2815
Przepis dnia
Tajemnica tego typu dań tkwi w ich prostocie oraz dobrej jakości, świeżych sk...
Odsłon: 9237
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53588
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14159
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166542
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 44
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53588
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14159
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166542
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 44
Składniki
Zielone tagliatelle gotujemy al dente.
W miedzy czasie z dojrzałych pomidorów odsączamy do szklanki sok i łączymy z 3 łyżkami śmietany i odrobiną przegotowanej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy w szklance.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oliwy, wrzucamy pokrojone w kostkę pozostałe miąższe pomidorów oraz cebulę. Smażymy kilka minut delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
Na drugiej patelni lub po ściągnięciu zasmażonych warzyw na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną w dużą kostkę pierś z kurczaka. Dodajemy przygotowany sos i chwilę dusimy.
Na dnie głębokiego talerza układamy tagliatelle, na wierzch pierś w sosie i zasmażone warzywa. Dekorujemy listkiem bazylii.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 99
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 147