Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak w różowym sosie z dodatkiem smażonych warzyw podany na zielonym tagliatelle
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 476
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3924
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1357
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 476
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3924
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1357
Składniki
Zielone tagliatelle gotujemy al dente.
W miedzy czasie z dojrzałych pomidorów odsączamy do szklanki sok i łączymy z 3 łyżkami śmietany i odrobiną przegotowanej wody. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Całość mieszamy w szklance.
Na patelni rozgrzewamy kilka kropel oliwy, wrzucamy pokrojone w kostkę pozostałe miąższe pomidorów oraz cebulę. Smażymy kilka minut delikatnie mieszając. Na koniec dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy pietruszką, solą i pieprzem.
Na drugiej patelni lub po ściągnięciu zasmażonych warzyw na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną w dużą kostkę pierś z kurczaka. Dodajemy przygotowany sos i chwilę dusimy.
Na dnie głębokiego talerza układamy tagliatelle, na wierzch pierś w sosie i zasmażone warzywa. Dekorujemy listkiem bazylii.