Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rulon z polędwiczką"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 932
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 305
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2673
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 932
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 305
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2673
Składniki
Polędwiczki oczyść, opłucz. Usmaż na oleju. Posyp solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Rozgrzej masło. Podsmaż na nim grzyby. Oprósz je solą i pieprzem. Wystudź.
Korniszony pokrój w kosteczkę. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę tartą oraz 1 jajko. Wsyp sól i pieprz do smaku. Dodaj pieczarki i ogórki. Dobrze wyrób.
Na dużym kawałku pergaminu ułóż z plasterków boczku prostokąt. Powinien być nieco mniejszy od płatu ciasta. Rozsmaruj na tym mięso. Wzdłuż jednego boku ułóż polędwiczkę.
Pomagając sobie pergaminem, zroluj całość. Pieczeń owiń płatem ciasta. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Drugie jajko roztrzep. Posmaruj wierzch pieczeni. Piecz ją 50-60 minut w temperaturze 190°C.Źródło: Naj