Do góry

Dania główne Przepis na:

Rulon z polędwiczką

Rulon z polędwiczką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Rulon z polędwiczką"

Składniki

  • 60 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 6-8 plasterków boczku
  • 1/2 op. francuskiego ciasta
  • 2 łyżki oleju
  • 2 jajka
  • 15 dag pieczarek
  • 2 korniszony
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rulon z polędwiczką

Przygotowanie

  1. Polędwiczki oczyść, opłucz. Usmaż na oleju. Posyp solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Rozgrzej masło. Podsmaż na nim grzyby. Oprósz je solą i pieprzem. Wystudź.

  2. Korniszony pokrój w kosteczkę. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę tartą oraz 1 jajko. Wsyp sól i pieprz do smaku. Dodaj pieczarki i ogórki. Dobrze wyrób.

  3. Na dużym kawałku pergaminu ułóż z plasterków boczku prostokąt. Powinien być nieco mniejszy od płatu ciasta. Rozsmaruj na tym mięso. Wzdłuż jednego boku ułóż polędwiczkę.

  4. Pomagając sobie pergaminem, zroluj całość. Pieczeń owiń płatem ciasta. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Drugie jajko roztrzep. Posmaruj wierzch pieczeni. Piecz ją 50-60 minut w temperaturze 190°C.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń