Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rulon z polędwiczką"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 172
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Polędwiczki oczyść, opłucz. Usmaż na oleju. Posyp solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Rozgrzej masło. Podsmaż na nim grzyby. Oprósz je solą i pieprzem. Wystudź.
Korniszony pokrój w kosteczkę. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę tartą oraz 1 jajko. Wsyp sól i pieprz do smaku. Dodaj pieczarki i ogórki. Dobrze wyrób.
Na dużym kawałku pergaminu ułóż z plasterków boczku prostokąt. Powinien być nieco mniejszy od płatu ciasta. Rozsmaruj na tym mięso. Wzdłuż jednego boku ułóż polędwiczkę.
Pomagając sobie pergaminem, zroluj całość. Pieczeń owiń płatem ciasta. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Drugie jajko roztrzep. Posmaruj wierzch pieczeni. Piecz ją 50-60 minut w temperaturze 190°C.Źródło: Naj