Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rulon z polędwiczką"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7883
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7883
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Polędwiczki oczyść, opłucz. Usmaż na oleju. Posyp solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Rozgrzej masło. Podsmaż na nim grzyby. Oprósz je solą i pieprzem. Wystudź.
Korniszony pokrój w kosteczkę. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę tartą oraz 1 jajko. Wsyp sól i pieprz do smaku. Dodaj pieczarki i ogórki. Dobrze wyrób.
Na dużym kawałku pergaminu ułóż z plasterków boczku prostokąt. Powinien być nieco mniejszy od płatu ciasta. Rozsmaruj na tym mięso. Wzdłuż jednego boku ułóż polędwiczkę.
Pomagając sobie pergaminem, zroluj całość. Pieczeń owiń płatem ciasta. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Drugie jajko roztrzep. Posmaruj wierzch pieczeni. Piecz ją 50-60 minut w temperaturze 190°C.Źródło: Naj