Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rulon z polędwiczką"
Smakowite mięsko to u nas podstawa porządnego obiadu, taka jest ta polędwiczk...
Odsłon: 15172
Jest to jedno z dań które lubię robić w zimie. Słodkawa śliwka i aksamitny so...
Odsłon: 7398
Po pieczeniu mięsa w rękawie zawsze zostaje trochę aromatycznego płynu, który...
Odsłon: 1795
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 336
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 336
Składniki
Polędwiczki oczyść, opłucz. Usmaż na oleju. Posyp solą i pieprzem. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Rozgrzej masło. Podsmaż na nim grzyby. Oprósz je solą i pieprzem. Wystudź.
Korniszony pokrój w kosteczkę. Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę tartą oraz 1 jajko. Wsyp sól i pieprz do smaku. Dodaj pieczarki i ogórki. Dobrze wyrób.
Na dużym kawałku pergaminu ułóż z plasterków boczku prostokąt. Powinien być nieco mniejszy od płatu ciasta. Rozsmaruj na tym mięso. Wzdłuż jednego boku ułóż polędwiczkę.
Pomagając sobie pergaminem, zroluj całość. Pieczeń owiń płatem ciasta. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Drugie jajko roztrzep. Posmaruj wierzch pieczeni. Piecz ją 50-60 minut w temperaturze 190°C.Źródło: Naj
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Dania główne
Tarta wielkanocna
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Kotlety z wędzonej ryby. Zapomniany przepis.
Witajcie . W tym krótkim materiale chciałbym wam zaprezentować zapomniany spo...
Odsłon: 69
Tarta wielkanocna
Wielkanoc to czas pasztetów, pieczeni, wędlin…Zastanawiasz się, jak urozmaici...
Odsłon: 1928