Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rurki nadziewane tuńczykiem"
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2191
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 113
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5641
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2191
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 113
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 5641
Składniki
Cukinię, obraną cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, zeszklij przygotowane warzywa. Przypraw solą i pieprzem. Paprykę i osączone karczochy drobno pokrój. Tuńczyka przełóż na sitko.
Serek wymieszaj z oliwkami. Dodaj ostudzone warzywa oraz paprykę, karczochy i tuńczyka. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.
Farsz przełóż do rękawa cukier- niczego z grubą końcówką i napełnij nim cannelloni. Pozostały farsz rozsmaruj w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym. Ułóż na nim dwie warstwy rurek. Koncentrat rozpuść w 200 ml gorącej wody, zalej tym rurki.
Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni, włóż pomidorki, smaż 1 min, oprósz solą i pieprzem. Rozłóż je na makaronie. Wszystko posyp grubo startą mozzarellą. Piecz ok. 35 min w 200 st. Posyp posiekaną bazylią.
Pyszny farsz z kiełbasą
Wyjmij z osłonek 20 dag białej surowej kiełbasy. Podsmaż na oliwie, przypraw solą i pieprzem. Ostudzoną dodaj zamiast tuńczyka.Źródło: Tina