Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne,ciekawe,łatwe i szybkie w przyrządzeniu
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Na samym początku dokładnie myjemy rybę,osuszamy,obsypujemy solą oraz przyprawą do ryb i zostawiamy.Przechodzimy do warzyw.Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.Pozostałe warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce (duże oczka).Następnie rozgrzewamy w garnku niewielką ilość oleju(dno musi być zakryte olejem) i dusimy warzywa,do miękkości , na małym ogniu,pod przykryciem (okolo 30 min) Dodajemy do warzyw zeszkloną cebulę oraz przyprawy i sok z cytryny.Pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy.
W czasie duszenia się warzyw wracamy do ryby.Obtaczamy przyprawioną rybę w mące a następnie smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Wygodnie jest pokroić sobie rybę przed smażeniem na mniejsze kawałki..Usmażoną rybę wkładamy pod warzywną kołderkę.Bardzo dobra jest też na zimno.Można podawać z ryżem,pieczywem lub ziemniakami.Smacznego ;o)