Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 6
Dodano: 02.02.2012
Odsłon: 3341
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
rybe omrazamy, gotujemy na małym ogniu aż zmieknie. Każdy rodzaj ryby wymaga innego czasu gotowania.
Wyciągamy rybe z wody i na wywarze z niej robimy bulin wrzucamy marchew kalafior pod koniec gotowania dodajemy groszek.do bulionu dodaje rowniez odrobine pora i sparzona cebule.dopraiamy do smaku wg uznania
Jajka gotujemy osobno na twardo. do salaterek wkladamy rybe i ugotowane warzywa w dowolnej kompozycji
bulion przepusczamy przez sitko. aby był bardziej przejrzysty ja osobiscie przelewam go przez sitko kilka razy .kiedy ostygnie ale bedzie jeszcze ciepły rozpuszczamy w nim żeltyne wg przepisu na opakowaniu i delikatnie zalewamy salaterki z ryba ,jajkiem i warzywamy wstawiamy do lodówki.
najlepiej podawac z cytryna lub octem winnym
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)