Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja osobiscie jadłam te rybe kiedy przaszłam na diete. Uważam że jest zdrowa i sycaca.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414553
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3808
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414553
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2338
Składniki
rybe omrazamy, gotujemy na małym ogniu aż zmieknie. Każdy rodzaj ryby wymaga innego czasu gotowania.
Wyciągamy rybe z wody i na wywarze z niej robimy bulin wrzucamy marchew kalafior pod koniec gotowania dodajemy groszek.do bulionu dodaje rowniez odrobine pora i sparzona cebule.dopraiamy do smaku wg uznania
Jajka gotujemy osobno na twardo. do salaterek wkladamy rybe i ugotowane warzywa w dowolnej kompozycji
bulion przepusczamy przez sitko. aby był bardziej przejrzysty ja osobiscie przelewam go przez sitko kilka razy .kiedy ostygnie ale bedzie jeszcze ciepły rozpuszczamy w nim żeltyne wg przepisu na opakowaniu i delikatnie zalewamy salaterki z ryba ,jajkiem i warzywamy wstawiamy do lodówki.
najlepiej podawac z cytryna lub octem winnym