Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
subtelna parafraza mistrzów patelni...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3878
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3878
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Ryby rozmrozić, zagotować bulion (może być z kostki - byle nie mięsny), do mrugającego bulionu włożyć porcje ryby - obgotować 3 minuty. Filety wyciągnąć, a wywar maksymalnie redukować raz po raz mieszając. Na zimną patelnię wrzucić pokrojoną w piórka cebulę, rozgnieciony ząbek czosnku, starty imbir (jak nie ma świeżego lepiej z niego zrezygnować) i skórkę otartą ze sparzonej cytryny, dodać olej i dopiero podmażyć. Gdy wszystko będzie lekko zeszklone, dodać na czubku noża kurkumę, wymieszać i chwilę podduszać. Dodać wywar, sok z cytryny i łyżeczkę cukru, włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu ok. 12 minut. Jeśli wywar nie zredukował się dostatecznie, (a głodomory walą łychami w talerze), można dodać zaklepkę z łyżki mąki ziemniaczanej i dwóch łyżek wody. Doprawić solą i pieprzem - z umiarem, bo po zredukowaniu potrawa może być wystarczająco słona. Tuż przed podaniem, posypać poszatkowaną kolendrą. Podawać z ryżem.