Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z oscypkiem i szpinakiem"
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1244
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 54
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 64
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 66
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 63
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 2104
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1244
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 54
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 64
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 66
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 63
Składniki
Rybę umyj, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą czosnkową, pieprzem cytrynowym, odstaw do lodówki na godzinę. Oscypek pokrój w bardzo cienkie plastry. Szpinak umyj, osusz.
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Rybę umieść skórą do dołu, na niej ułóż plastry oscypka i liście szpinaku. Całość możesz delikatnie związać sznurkiem, jeśli ryba składa się z mniejszych kawałków.
Piecz w temperaturze 180°C 30 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień