Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z oscypkiem i szpinakiem"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8657
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8657
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Rybę umyj, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą czosnkową, pieprzem cytrynowym, odstaw do lodówki na godzinę. Oscypek pokrój w bardzo cienkie plastry. Szpinak umyj, osusz.
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Rybę umieść skórą do dołu, na niej ułóż plastry oscypka i liście szpinaku. Całość możesz delikatnie związać sznurkiem, jeśli ryba składa się z mniejszych kawałków.
Piecz w temperaturze 180°C 30 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień