Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryba zapiekana z oscypkiem i szpinakiem"
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17691
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6704
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17691
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6704
Składniki
Rybę umyj, skrop sokiem z cytryny, przypraw solą czosnkową, pieprzem cytrynowym, odstaw do lodówki na godzinę. Oscypek pokrój w bardzo cienkie plastry. Szpinak umyj, osusz.
Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Rybę umieść skórą do dołu, na niej ułóż plastry oscypka i liście szpinaku. Całość możesz delikatnie związać sznurkiem, jeśli ryba składa się z mniejszych kawałków.
Piecz w temperaturze 180°C 30 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień