Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie, proste, sycące
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4088
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416039
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4088
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416039
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2758
Składniki
Rybkę dzielimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w przyprawach (polecam biały pieprz i majeranek), można polać ją odrobiną soku wyciśniętego z cytryny.
Gotujemy rybę na parze lub w mikrofalówce (polecam używanie mikrofalówki, jeżeli ktoś nie ma parowaru, potrawy nie tracą walorów smakowych, a przyrządza je się beztłuszczowo, nie wierzcie w mity o szkodliwym działaniu mikrofalówek na jedzonko- udowodniono, że jeśli używa się mikrofalówki zgodnie z jej przeznaczeniem, to nie ma obaw).
Do garnka z odrobinką wody wsypujemy groszek z marchewką, po chwili dodajemy pomidory i mieszamy, aż się zagotuje. W międzyczasie doprawiamy do smaku np. pieprzem, bazylią i pieprzem cayenne lub słodką papryką.
Do gotujących się pomidorków wrzucamy ostrożnie rybę i mieszamy, gotując jeszcze chwilkę.
Podajemy jako samodzielne danie, z ryżem lub z makaronem pełnoziarnistym.