Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i pyszne;) POLECAM
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4550
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10349
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4550
Składniki
Do ciepłej wody( 1 litr) dodać 8 łyżek przyprawy curry. Gdy woda zacznie się gotować wrzucić 4 woreczki ryżu i gotować 15-20min.
Umyć i oczyścić paprykę, marchewkę, cebule. Pokroić w kostkę lub paski, delikatnie posolić, dodać szczyptę kwasu cytrynowego i smażyć na rozgrzanym oleju do momentu aż lekko zmiękną. Na drugiej patelni usmażyć pokrojona w paski pierś z kurczaka. Na koniec dodać do warzyw usmażoną pierś i odsączony ryż i dusić ok. 5min co pewien czas mieszając. Podawać od razu na ciepło. Smacznego;)