Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414400
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414400
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Składniki
Ryż jaśminowy ugotować z wyprzedzeniem, a po ugotowaniu przepłukać, odsączyć i wyłożyć na tacę i odłożyć bez przykrycia na około 1 godzinę.
Mango obrać i pokroić. Krewetki oczyścić. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić. Dodać pastę oraz krewetki i mieszając smażyć przez minutę. Dodać mango i chwilę razem podsmażyć. Dodać ryż i wymieszać. Smażyć przez ok. 2 minuty mieszając. Skropić sosem rybnym i sokiem z cytryny, wymieszać i chwilę podsmażyć. Wymieszać z posiekaną papryczką chili, ze szczypiorkiem i połową kolendry. Wyłożyć do miseczek. Zjeść.