Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9941
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 545
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9941
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11538
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 545
Składniki
Ryż jaśminowy ugotować z wyprzedzeniem, a po ugotowaniu przepłukać, odsączyć i wyłożyć na tacę i odłożyć bez przykrycia na około 1 godzinę.
Mango obrać i pokroić. Krewetki oczyścić. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić. Dodać pastę oraz krewetki i mieszając smażyć przez minutę. Dodać mango i chwilę razem podsmażyć. Dodać ryż i wymieszać. Smażyć przez ok. 2 minuty mieszając. Skropić sosem rybnym i sokiem z cytryny, wymieszać i chwilę podsmażyć. Wymieszać z posiekaną papryczką chili, ze szczypiorkiem i połową kolendry. Wyłożyć do miseczek. Zjeść.