Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4421
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 349
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4421
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1381
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 349
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ananas umyć i przekroić wzdłuż wraz ze skórą. Środek ananasa wydrążyć, nie uszkadzając skorupy, miąższ pokroić w kostkę, włożyć do miski, a wydrążone skorupy zachować. Czosnek i cebulkę obrać i drobno posiekać. Szczypiorek i chili umyć, z chili usunąć nasionka i posiekać. Posiekaną cebulkę, szczypiorek i chili wymieszać z pokrojonym w kostkę ananasem. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek i pastę krewetkową na złoty kolor (uważać aby ich nie przypalić), dodać ryż, sos sojowy, cukier, wymieszać i smażyć aż całość będzie równomiernie gorąca. Wymieszać z kostkami ananasa i wypełnić połówki ananasa. Udekorować natką pietruszki(kolelendrą) albo owocami morza