Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 212
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 400
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 291
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 673
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 212
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 400
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 291
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 673
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ananas umyć i przekroić wzdłuż wraz ze skórą. Środek ananasa wydrążyć, nie uszkadzając skorupy, miąższ pokroić w kostkę, włożyć do miski, a wydrążone skorupy zachować. Czosnek i cebulkę obrać i drobno posiekać. Szczypiorek i chili umyć, z chili usunąć nasionka i posiekać. Posiekaną cebulkę, szczypiorek i chili wymieszać z pokrojonym w kostkę ananasem. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek i pastę krewetkową na złoty kolor (uważać aby ich nie przypalić), dodać ryż, sos sojowy, cukier, wymieszać i smażyć aż całość będzie równomiernie gorąca. Wymieszać z kostkami ananasa i wypełnić połówki ananasa. Udekorować natką pietruszki(kolelendrą) albo owocami morza