Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 133
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 325
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1343
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2449
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25767
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 133
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 325
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1343
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2449
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25767
Składniki
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ananas umyć i przekroić wzdłuż wraz ze skórą. Środek ananasa wydrążyć, nie uszkadzając skorupy, miąższ pokroić w kostkę, włożyć do miski, a wydrążone skorupy zachować. Czosnek i cebulkę obrać i drobno posiekać. Szczypiorek i chili umyć, z chili usunąć nasionka i posiekać. Posiekaną cebulkę, szczypiorek i chili wymieszać z pokrojonym w kostkę ananasem. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek i pastę krewetkową na złoty kolor (uważać aby ich nie przypalić), dodać ryż, sos sojowy, cukier, wymieszać i smażyć aż całość będzie równomiernie gorąca. Wymieszać z kostkami ananasa i wypełnić połówki ananasa. Udekorować natką pietruszki(kolelendrą) albo owocami morza