Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ananas umyć i przekroić wzdłuż wraz ze skórą. Środek ananasa wydrążyć, nie uszkadzając skorupy, miąższ pokroić w kostkę, włożyć do miski, a wydrążone skorupy zachować. Czosnek i cebulkę obrać i drobno posiekać. Szczypiorek i chili umyć, z chili usunąć nasionka i posiekać. Posiekaną cebulkę, szczypiorek i chili wymieszać z pokrojonym w kostkę ananasem. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć czosnek i pastę krewetkową na złoty kolor (uważać aby ich nie przypalić), dodać ryż, sos sojowy, cukier, wymieszać i smażyć aż całość będzie równomiernie gorąca. Wymieszać z kostkami ananasa i wypełnić połówki ananasa. Udekorować natką pietruszki(kolelendrą) albo owocami morza
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

wiola1100 22 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
smaczki warte grzechu,super2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
i jak pięknie wygląda :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

akamyll 22 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Raaanyy, ale to musi bć odlot :))2 Kto głosował? | Odpowiedz