Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z krewetkami"
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3050
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2746
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3381
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 20
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3050
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2746
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3381
Składniki
Na grillowej patelni podsmaż do zarumienienia lekko posolone krewetki. Pietruszkę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Oddziel listki od gałązek.
Na niewielkim ogniu podgrzej bulion. Wrzuć do niego gałązki pietruszki, aby nadały mu odpowiedni posmak. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną cebulę. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Dodaj ryż i smaż, aż ziarenka się zeszklą.
Następnie wlej część gorącego bulionu. Gdy ryż wchłonie płyn, dolewaj stopniowo resztę. Całość dopraw solą oraz pieprzem. Risotto podawaj natychmiast po przygotowaniu. Z krewetkami i cząstkami cytryny.Źródło: Na żywo