Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ryż z krewetkami"
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1133
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5842
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1145
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1216
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 454
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1133
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5842
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1145
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1216
Składniki
Na grillowej patelni podsmaż do zarumienienia lekko posolone krewetki. Pietruszkę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Oddziel listki od gałązek.
Na niewielkim ogniu podgrzej bulion. Wrzuć do niego gałązki pietruszki, aby nadały mu odpowiedni posmak. Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną cebulę. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Dodaj ryż i smaż, aż ziarenka się zeszklą.
Następnie wlej część gorącego bulionu. Gdy ryż wchłonie płyn, dolewaj stopniowo resztę. Całość dopraw solą oraz pieprzem. Risotto podawaj natychmiast po przygotowaniu. Z krewetkami i cząstkami cytryny.Źródło: Na żywo