Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryż z kurczakiem w sosie warzywnym na słodko lub ostro.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16269
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16269
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5198
Składniki
Pokrój piersi na małe kawałki i dopraw pieprzem, solą i papryką słodką lub chilli.
Warzywa pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelnie wrzuć pomidory krojone bez skórki. Dorzuć warzywa i duś na średnim ogniu.
Usmaż mięso i dodaj do sosu.
Dopraw sos ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i papryką w proszku lub Chilli. Duś dalej na małym ogniu około 20 minut.
Ugotuj ryż. Danie można podawać wymieszane lub polane sosem.