Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe placki na ostro"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 281
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3712
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 489
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 281
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1936
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3892
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3712
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 489
Składniki
ok. 45 minut.
Ryż opłukać kilkakrotnie pod gorącą, bieżącą wodą. Odcedzić, zalać bulionem warzywnym i ugotować do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.
Czosnek i cebulę drobno pokroić. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. Wmieszać do przestudzonego ryżu. Wbić jajko, dodać starty parmezan, mąkę i posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować z masy ryżowej placki (wielkości typowych placków ziemniaczanych). Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do przyrumienienia. Podawać udekorowane pokrojonymi pomidorami, cebulą i natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco