Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe placki na ostro"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10387
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4229
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423489
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10387
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4229
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423489
Składniki
ok. 45 minut.
Ryż opłukać kilkakrotnie pod gorącą, bieżącą wodą. Odcedzić, zalać bulionem warzywnym i ugotować do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.
Czosnek i cebulę drobno pokroić. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. Wmieszać do przestudzonego ryżu. Wbić jajko, dodać starty parmezan, mąkę i posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować z masy ryżowej placki (wielkości typowych placków ziemniaczanych). Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do przyrumienienia. Podawać udekorowane pokrojonymi pomidorami, cebulą i natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco