Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowe placki na ostro"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1129
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 115
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1722
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1129
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 115
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1722
Składniki
ok. 45 minut.
Ryż opłukać kilkakrotnie pod gorącą, bieżącą wodą. Odcedzić, zalać bulionem warzywnym i ugotować do miękkości. Odstawić do ostygnięcia.
Czosnek i cebulę drobno pokroić. Podsmażyć na rozgrzanym maśle. Wmieszać do przestudzonego ryżu. Wbić jajko, dodać starty parmezan, mąkę i posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować z masy ryżowej placki (wielkości typowych placków ziemniaczanych). Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron do przyrumienienia. Podawać udekorowane pokrojonymi pomidorami, cebulą i natką pietruszki.Źródło: Życie na gorąco
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Risotto z kalarepą
Risotto z kalarepą wpadło mi do głowy w ferworze wymyślania nowych smacznych...
Odsłon: 7
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 60