Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,efektowne danie.Wysmienite na obiad we dwoje.Polecam:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Mieso oplukac i osuszyc.W tym czasie zrob farszyk:pokroj borowiki(3/4 z calosci reszta do sosiku),pokroj cebule w kosteczke,czosnek posiekaj noze na drobno.podsmaz borowiki z cebulka,dodaj don czosnek przypraw sola ipeprzem,nastepnie podlej lekko winem,kiedy wino wyparuje,a borowiki sa juz mieksze,zestaw zognia iprzykryj,wez mieso,robij bardziej niz na kotlet(miedzy 5mm a 0.8mm grubosci musi wyjsc zen sakwa)na srodku porozkladaj grzybki zcebulka i doluz po plastrze mozzarelli.Wszystko uformoj w sakwe i piecz w folji aluminiowej,zeby utrzymac ksztaut.piecz ok 20 min w temp. ok180 stopni. Sos jest banalnie prosty : odlozona porcje borowikow podsmaz z cebulka i zalej tym razem czerwonym winem,poczekaj,az wino sie zredukuje do konca,gdy juz tak sie stanie zalej to rozrobionym sosem pieczeniowym i dodaj zwiazany nitka rozmaryn. Podawac z ziemniakami i warzywami grilowanymi. SMACZNEGO:)