Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na popularną sałatkę caprese. Przepis wzbogaciłam o inne warzywa i naleśnika. Polecam zrobić taki pomysł na danie kuchni włoskiej.
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 46
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 77
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1388
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 378
Klopsiki z cukinii i ciecierzycy tylko pozornie są skomplikowanym daniem. Tak...
Odsłon: 46
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 77
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1388
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 378
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy patelnie i na odrobinie oleju smażymy naleśniki z obu stron do zrumienienia. Studzimy.
Umyte warzywa i ser kroimy w plasterki. Do naleśników nakładamy ser, sałatę i pokrojone warzywa, naleśniki składamy w trójkąty. Całość posypujemy oregano i dekorujemy bazylią. Podajemy.