Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka firmowa Hotelu Waldorf – Astoria. Moja ulubiona, nie polecam majstrowania z produktami i proporcjami. Przepis jest klasyczny.Smacznego
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1284
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 959
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 27
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1284
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 959
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 27
Składniki
Zaczynamy od przygtowania sosu. W misce drwnianą łyżką rozetrzeć Rokfor i stopniowo dodawać; jogurt, maślankę (lub śmietanę kwaśną) sok z cytryny, cukier, pieprz , koperek. Ucierając sos na jednolitą masę. Wstawić do lodówki. W slaterce wymieszać; pokrojone w kostkę jabłka, kurczaka, seler naciowy, groszek zielony, rzeżuchę, winogrona krajane na pół, pokrojone grubo orzechy włoskie. Przygotować grzanki z chlebka tureckiego, gdy przestygną , wymieszać z pozostałymi składnikami. Zawartość salaterki wymieszać z sosem, podawać z pieczywem z siekanymi orzechami.