Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka firmowa Hotelu Waldorf – Astoria. Moja ulubiona, nie polecam majstrowania z produktami i proporcjami. Przepis jest klasyczny.Smacznego
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Zaczynamy od przygtowania sosu. W misce drwnianą łyżką rozetrzeć Rokfor i stopniowo dodawać; jogurt, maślankę (lub śmietanę kwaśną) sok z cytryny, cukier, pieprz , koperek. Ucierając sos na jednolitą masę. Wstawić do lodówki. W slaterce wymieszać; pokrojone w kostkę jabłka, kurczaka, seler naciowy, groszek zielony, rzeżuchę, winogrona krajane na pół, pokrojone grubo orzechy włoskie. Przygotować grzanki z chlebka tureckiego, gdy przestygną , wymieszać z pozostałymi składnikami. Zawartość salaterki wymieszać z sosem, podawać z pieczywem z siekanymi orzechami.