Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9540
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 181
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20802
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9540
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 181
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20802
Składniki
Rozkroić awokado na pół wzdłuż pestki. Obrać ze skórki. Jak jest bardzo miękkie, to można skórkę po prostu ściągnąć. Pokroić na kawałki. Ja kroję w ręku odcinając kawałki prost do miseczki. Nie kroję na desce. Następnie biorę połówkę cytryny, wbijam w miąższ widelec i poruszając nim w przód i w tył, i ściskając lekko cytrynę wyciskam sok prosto na kawałki awokado. Ilość soku wg uznania. Ja wyciskam sok z całej połówki. Mieszam dokładnie żeby każdy kawałek był w soku z cytryny i...zjadam. Bardzo lubię. Jak mam czas dodaję krewetki smażone na oliwie i maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.