Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3341
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11242
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4289
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3341
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11242
Składniki
Rozkroić awokado na pół wzdłuż pestki. Obrać ze skórki. Jak jest bardzo miękkie, to można skórkę po prostu ściągnąć. Pokroić na kawałki. Ja kroję w ręku odcinając kawałki prost do miseczki. Nie kroję na desce. Następnie biorę połówkę cytryny, wbijam w miąższ widelec i poruszając nim w przód i w tył, i ściskając lekko cytrynę wyciskam sok prosto na kawałki awokado. Ilość soku wg uznania. Ja wyciskam sok z całej połówki. Mieszam dokładnie żeby każdy kawałek był w soku z cytryny i...zjadam. Bardzo lubię. Jak mam czas dodaję krewetki smażone na oliwie i maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.