Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
ugotować kalafior w lekko osolonej wodzie na półtwardo, odcedzić. Pora pokroić w talarki, nasolić - odstawic aby zmiękł; odcisnąć nadmiar powstałego soku. Mieszankę meksykańską Pudliszki w słoiku ( groszek zielony, kukurydza, marchewka, fasolka czerwona ) odcedzić na sitku.
Przygotować sos: majonez + śmietana + 2 łyżki keczupu ( ewentualnie trochę więcej jesli ktoś lubi bardziej ostry smak ) + sól i pieprz do smaku.
Warzywa wymieszać razem, zalać sosem i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Smacznego!!!!