Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kapusty do słoików"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8311
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8311
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1208
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10045
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4597
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 636
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kapustę poszatkuj, a ogórki i paprykę pokrój w paseczki.
Wszystkie warzywa wymieszaj w dużej misce. Zasyp cukrem i solą, zalej octem oraz olejem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Odstaw warzywa na kilka godzin do zamarynowania, żeby puściły sok.
Przełóż przygotowaną sałatkę do czystych słoików i pasteryzuj 15 minut. Sałatka jest świetnym dodatkiem do jesiennych dań.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV