Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kapusty do słoików"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34131
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1327
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34131
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1327
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kapustę poszatkuj, a ogórki i paprykę pokrój w paseczki.
Wszystkie warzywa wymieszaj w dużej misce. Zasyp cukrem i solą, zalej octem oraz olejem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Odstaw warzywa na kilka godzin do zamarynowania, żeby puściły sok.
Przełóż przygotowaną sałatkę do czystych słoików i pasteryzuj 15 minut. Sałatka jest świetnym dodatkiem do jesiennych dań.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV