Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z kapusty do słoików"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424930
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10687
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424930
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10687
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Kapustę poszatkuj, a ogórki i paprykę pokrój w paseczki.
Wszystkie warzywa wymieszaj w dużej misce. Zasyp cukrem i solą, zalej octem oraz olejem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.
Odstaw warzywa na kilka godzin do zamarynowania, żeby puściły sok.
Przełóż przygotowaną sałatkę do czystych słoików i pasteryzuj 15 minut. Sałatka jest świetnym dodatkiem do jesiennych dań.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Super TV