Do góry

Dania główne Przepis na:

sandacz w smietanie

sandacz w smietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1452

danie jest proste ale bardzo wykwintne i smaczne

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oczyszczonego sandacza posolic i popieprzyc do smaku,pozostawic na 15 min. Jajka roztrzepac,dodac sol i pieprz. Rybe moczyc w jajku i obtaczac w bulce tartej. Smazyc na rozgrzanym oleju na zloty kolor.

  2. Umyte pieczarki pokroic w kostke i podsmazyc na 1 lyz. masla,dodac sol i pieprz czarny.

  3. Do miski wlac smietane,dodac pokrojony koper,sol,pieprz do smaku.

  4. Rybe ulozyc w polmisku zaroodpornym,rozlozyc rownomiernie pieczarki i zalac smietana. Piec w piekarniku z termoobiegiem na 180 stopni przez ok.0.5 godz.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń