Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alternatywne danie dla tradycyjnego schabowego z ziemniakami. Szybkie, proste i tanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Składniki
Schab kroimy w większą kostkę, wrzucamy do garnka wraz z gorącą oliwą i chwilkę podsmażamy. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę wędzoną,kminek oraz kolendrę. Dodajemy cebulę oraz jedną paprykę. Po kilku minutach dodajemy pomidory (mogą być świeże bez skórki lub z puszki). Ja na kilogram schabu dodaję 2 kg świeżych pomidorów. Całość dusimy około 45 min aż mięso zmięknie, a nadmiar soku z pomidorów odparuje.
W między czasie robię placuszki. Do pół kilograma mąki pszennej dodaję 1/4 masła oraz gorącą wodę, Ciasto wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Bierzemy małe porcje i rozwałkowujemy na cienki placuszek i smażymy z obu stron aż się zarumienią. Danie podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego