Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,wilgotne,delikatne
schab myjemy i robimy w nim dlugim nozem dziure.Nasaczym reke w oliwie i bierzemy odrobine czosnku z sola i smarujemy schabik od srodka.Na wierzchu tez.
przygotowujemy mieso mielone,mieszamy z podsmazonym i zmielonym boczkiem,przez co zyskuje swietny aromat ta pieczen,dodajemy utluczone w mozdziezu przyprawy,ja dosc duzo uzywam ,ale to wedlug uznania.Dodajemy sol i papryke slodka.
Nastepnie wkadamy w otwor mieso mieone i calosc posypujemy jeszcze papryka slodka wymieszana z majrankiem.Nastepnie na patelni lejemy oleju i podsmazamy na mocnym ogniuz kazdej srony.
Wkladamy do zaroodpornego naczynia polewamy oliwa i przykrywamy folia aluminiowa,pieczemy w niskiej temp.Ale wtedy piecze sie mieso dosc dlugo,ale nie traci soku.Ja pieke w 120 stopniach ok.godziny do poltorej
Nastepnie sciagam folie i pieke z 15 minut w wysokiej temp.200-220 stopni.
Wyciagamy.Chwilke nalezy poczekac...i kroimy w plastry.Smakuja wysmienicie z ziemniakami,luba na zimno z chlebem.
PAsuja idealnie buraczki:)
POLECAM!
Pyszna cukinia faszerowana sosem na bazie mięsa mielonego i pomidorów
Odsłon: 5634
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 151
Ta przekąska jest dobra na wszystkie okazje. Ale moją intencją było przygotow...
Odsłon: 25
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15109
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 571
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 23
Coraz trudniej o żywność bez zbędnych lub szkodliwych dodatków. Zwłaszcza węd...
Odsłon: 151
Ta przekąska jest dobra na wszystkie okazje. Ale moją intencją było przygotow...
Odsłon: 25
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15109
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 571
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 23
Składniki
schab myjemy i robimy w nim dlugim nozem dziure.Nasaczym reke w oliwie i bierzemy odrobine czosnku z sola i smarujemy schabik od srodka.Na wierzchu tez.
przygotowujemy mieso mielone,mieszamy z podsmazonym i zmielonym boczkiem,przez co zyskuje swietny aromat ta pieczen,dodajemy utluczone w mozdziezu przyprawy,ja dosc duzo uzywam ,ale to wedlug uznania.Dodajemy sol i papryke slodka.
Nastepnie wkadamy w otwor mieso mieone i calosc posypujemy jeszcze papryka slodka wymieszana z majrankiem.Nastepnie na patelni lejemy oleju i podsmazamy na mocnym ogniuz kazdej srony.
Wkladamy do zaroodpornego naczynia polewamy oliwa i przykrywamy folia aluminiowa,pieczemy w niskiej temp.Ale wtedy piecze sie mieso dosc dlugo,ale nie traci soku.Ja pieke w 120 stopniach ok.godziny do poltorej
Nastepnie sciagam folie i pieke z 15 minut w wysokiej temp.200-220 stopni.
Wyciagamy.Chwilke nalezy poczekac...i kroimy w plastry.Smakuja wysmienicie z ziemniakami,luba na zimno z chlebem.
PAsuja idealnie buraczki:)
POLECAM!
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1727
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2397