Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z figami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8542
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8542
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Mięso myję, osuszam i przez całą jego długość robię nacięcie, tak by powstała kieszeń. Nacieram schab przyprawami i smaruję miodem. W kieszeni upycham ciasno figi i spinam wykałaczkami jej brzegi. Mięso wkładam do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie rumienię schab na gorącym oleju. Następnie piekę mięso ok. godz. w temp. 200°C.
90 min, porcja 450 kcal, koszt porcji ok. 5 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie