Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11306
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1143
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1462
Składniki
ser biały najlepiej żeby miał zwartą konsystencje trzemy na tarce do miski lub rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków jak kto woli, ja wole tłuczek
następnie dodajemy jajko skórek cytrynową i mieszamy wyżej wymienionym sposobem
następnie dodajemy mąki im mniej tym lepiej ale zależy to od sera,po prostu tyle ile wchłonie,
tak powstałą masę wykładamy na stolnice oproszoną mąką dzielimy na cztery i z każdej części robimy wałek jak na leniwe 3cm średnicy, kroimy na plastry 1 cm i spłaszczamy
tak sporządzone talarki otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na oleju na rumiany kolor szybko się palą (od cukru), usmażone podajemy z dżemem ,powidłami lub oprószamy cukrem pudrem