Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1082
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4719
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1372
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1082
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4719
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1372
Składniki
ser biały najlepiej żeby miał zwartą konsystencje trzemy na tarce do miski lub rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków jak kto woli, ja wole tłuczek
następnie dodajemy jajko skórek cytrynową i mieszamy wyżej wymienionym sposobem
następnie dodajemy mąki im mniej tym lepiej ale zależy to od sera,po prostu tyle ile wchłonie,
tak powstałą masę wykładamy na stolnice oproszoną mąką dzielimy na cztery i z każdej części robimy wałek jak na leniwe 3cm średnicy, kroimy na plastry 1 cm i spłaszczamy
tak sporządzone talarki otrzepujemy z nadmiaru mąki i smażymy na oleju na rumiany kolor szybko się palą (od cukru), usmażone podajemy z dżemem ,powidłami lub oprószamy cukrem pudrem