Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry dodatek do obiadu.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2095
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 34
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 20
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2095
Składniki
Posiekane mięso z piersi kurczaka krpimy sokiem z cytryny,dodajemy żółtka,przyprawy i wyrabiamy masę.
Dzielimy na 4 równe części.Formujemy zgrabne kotlety i odstawiamy na 10 min w chłodne miejsce.
Po 10 min opruszamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Pół na pół.Masło i olej.Gdy sie dokładnie zarumienią przekładamy w ciepłe miejsce i trzymamy pod przykryciem.
Do tłuszczu w którym się smażyły dodajemy przebrane żurawiny,otarta skórkę z cytryny podelwamy szklanką wody i prużymy cały czas mieszając.Sos przecieramy przez sito.Łączymy z winem gdy trzeba lekko doprawiamy do smaku.Zagotowujemy.
Do sosu wkładamy kotlety,trzymamy na małym ogniu 3-5min.
Podajemy z domowym grubym makaronem lub kładzionym kluskami i owocową sałatka.