Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry dodatek do obiadu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11773
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Posiekane mięso z piersi kurczaka krpimy sokiem z cytryny,dodajemy żółtka,przyprawy i wyrabiamy masę.
Dzielimy na 4 równe części.Formujemy zgrabne kotlety i odstawiamy na 10 min w chłodne miejsce.
Po 10 min opruszamy mąką i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu.Pół na pół.Masło i olej.Gdy sie dokładnie zarumienią przekładamy w ciepłe miejsce i trzymamy pod przykryciem.
Do tłuszczu w którym się smażyły dodajemy przebrane żurawiny,otarta skórkę z cytryny podelwamy szklanką wody i prużymy cały czas mieszając.Sos przecieramy przez sito.Łączymy z winem gdy trzeba lekko doprawiamy do smaku.Zagotowujemy.
Do sosu wkładamy kotlety,trzymamy na małym ogniu 3-5min.
Podajemy z domowym grubym makaronem lub kładzionym kluskami i owocową sałatka.