Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledź pieczony z warzywami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415657
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415657
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2654
Składniki
Ryby oczyść, umyj, skrop sokiem z cytryny (zostaw 2 łyżki do sałatki). Dokładnie natrzyj solą i pieprzem, włóż do wewnątrz umytą natkę pietruszki, po łyżeczce masła. Rybę układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, piecz 30 minut w 200°C.
Kapustę poszatkuj, pora i cebulę drobno pokrój. Marchew obierz, umyj, zetrzyj na tarce lub pokrój w cienkie paski, skrop odrobiną soku z cytryny. Przypraw solą, pieprzem i cukrem, wymieszaj.
Gotową rybę układaj na talerzach, na niej połóż sałatkę z kapusty, posyp startym serem.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień