Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwki w boczku"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1172
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13217
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1172
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13217
Składniki
Śliwki suszone (mogą być także wędzone) namocz przez godzinę w letniej wodzie, by się rozwinęły.
Na każdym plastrze wędzonego boczku połóż po jednej śliwce i małym kawałku sera pleśniowego. Zwiń w rulony i umieść na blaszce.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Czas: 30 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV