Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwki w boczku"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Śliwki suszone (mogą być także wędzone) namocz przez godzinę w letniej wodzie, by się rozwinęły.
Na każdym plastrze wędzonego boczku połóż po jednej śliwce i małym kawałku sera pleśniowego. Zwiń w rulony i umieść na blaszce.
Piecz potrawę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Czas: 30 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV