Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śliwki w occie z goździkami i cynamonem"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23030
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104841
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki (śliwki można też zostawić w całości, ale wcześniej należy nakłuć każdą sztukę w kilku miejscach). Owoce ułóż w słoiczkach.
Półtorej szklanki wody wlej do rondla, wsyp cukier, dodaj ocet spirytusowy, cynamon, goździki, ziarna ziela angielskiego i miód, zagotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Zalej śliwki, słoiki szczelnie zakręć. Pasteryzuj 10 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie