Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śliwki w occie z goździkami i cynamonem"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 150
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 158
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 115
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki (śliwki można też zostawić w całości, ale wcześniej należy nakłuć każdą sztukę w kilku miejscach). Owoce ułóż w słoiczkach.
Półtorej szklanki wody wlej do rondla, wsyp cukier, dodaj ocet spirytusowy, cynamon, goździki, ziarna ziela angielskiego i miód, zagotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Zalej śliwki, słoiki szczelnie zakręć. Pasteryzuj 10 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie