Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słony sernik na kruchym cieście"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11092
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9613
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Z mąki, połowy masła, 1 jajka, szczypty soli, kurkumy oraz 3-4 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto. Schładzaj 30 minut. Wylep spód formy, piecz 20 minut.
Mielony ser zmiksuj razem z pozostałymi jajkami oraz masłem. Dodaj łyżkę mąki ziemniaczanej. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowaną masę wylej na podpieczony spód.
Piecz około 2 godziny w 160-170 st. Odstaw do następnego dnia. Pokrój na małe kawałki. Serwuj ze śmietaną oraz oliwą doprawioną ziołami.
czas ok. 150 min; porcja – 170 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety