Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Słony sernik na kruchym cieście"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4864
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44967
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 599
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5038
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4864
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44967
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 599
Składniki
Z mąki, połowy masła, 1 jajka, szczypty soli, kurkumy oraz 3-4 łyżek zimnej wody zagnieć ciasto. Schładzaj 30 minut. Wylep spód formy, piecz 20 minut.
Mielony ser zmiksuj razem z pozostałymi jajkami oraz masłem. Dodaj łyżkę mąki ziemniaczanej. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowaną masę wylej na podpieczony spód.
Piecz około 2 godziny w 160-170 st. Odstaw do następnego dnia. Pokrój na małe kawałki. Serwuj ze śmietaną oraz oliwą doprawioną ziołami.
czas ok. 150 min; porcja – 170 kcal, cena 70 grŹródło: Świat kobiety