Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażone sajgonki"
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2252
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2910
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2252
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2910
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Składniki
Mięso włóż do miski, dopraw obydwoma sosami sojowymi. Dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili i listki kolendry. Całość wymieszaj. Makaron ryżowy zalej szklanką zimnej wody i poczekaj, aż nasiąknie.
W tym czasie oczyść warzywa i pokrój je w cienkie paseczki. Marchewkę podgotuj w osolonym wrzątku i schłódź. Wymieszaj z mięsem i podsmaż na oleju.
Papier ryżowy mocz przez 10 sekund w ciepłej wodzie. Następie wyjmij i równo rozłóż na desce do krojenia mięsa. Na środku każdego placka połóż trochę kapusty, parę kawałków czerwonej cebuli, kiełków bambusowych i około 4 łyżek mięsa. Krawędzie placka złóż do środka i ciasno zwiń w roladki.
W głębokiej patelni rozgrzej olej. Kolejno układaj sajgonki. Smaż na złoty kolor. Każdą następną roladkę dokładaj po minucie smażenia ostatniej sajgonki, aby się nie posklejały. Następnie wyjmij i odsącz tłuszcz na papierowym ręczniku. Danie podawaj z sosem sojowym wymieszanym ze słodkim sosem chili i sokiem z limonki.Źródło: Na żywo