Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Smażone sajgonki"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 402
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2695
Składniki
Mięso włóż do miski, dopraw obydwoma sosami sojowymi. Dodaj drobno pokrojoną papryczkę chili i listki kolendry. Całość wymieszaj. Makaron ryżowy zalej szklanką zimnej wody i poczekaj, aż nasiąknie.
W tym czasie oczyść warzywa i pokrój je w cienkie paseczki. Marchewkę podgotuj w osolonym wrzątku i schłódź. Wymieszaj z mięsem i podsmaż na oleju.
Papier ryżowy mocz przez 10 sekund w ciepłej wodzie. Następie wyjmij i równo rozłóż na desce do krojenia mięsa. Na środku każdego placka połóż trochę kapusty, parę kawałków czerwonej cebuli, kiełków bambusowych i około 4 łyżek mięsa. Krawędzie placka złóż do środka i ciasno zwiń w roladki.
W głębokiej patelni rozgrzej olej. Kolejno układaj sajgonki. Smaż na złoty kolor. Każdą następną roladkę dokładaj po minucie smażenia ostatniej sajgonki, aby się nie posklejały. Następnie wyjmij i odsącz tłuszcz na papierowym ręczniku. Danie podawaj z sosem sojowym wymieszanym ze słodkim sosem chili i sokiem z limonki.Źródło: Na żywo