Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy sposób na hiszpańską kuchnię w Twoim domu:)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1709
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3221
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26708
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 177
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 378
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1709
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3221
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26708
Składniki
Ugotuj ryż w dużej ilości wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą, aby się nie sklejał. Odstaw na bok.
Posiekaj oliwki, cebulę i czosnek. Następnie pokrój w kostkę paprykę, marchewkę i cukinię. Na małym ogniu smaż na oliwie z oliwek czosnek i paprykę, dodaj marchewkę i cukinię. Całość smaż przez kilka minut, po czym dodaj oliwki i krewetki.
Po upływie następnych 2 minut posyp wszystko szczyptą kolendry, polej odrobiną sosu sojowego i soku z cytryny. Dodaj ryż i dobrze wymieszaj.