Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy sposób na hiszpańską kuchnię w Twoim domu:)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8751
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8751
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Ugotuj ryż w dużej ilości wody. Odcedź i zahartuj zimną wodą, aby się nie sklejał. Odstaw na bok.
Posiekaj oliwki, cebulę i czosnek. Następnie pokrój w kostkę paprykę, marchewkę i cukinię. Na małym ogniu smaż na oliwie z oliwek czosnek i paprykę, dodaj marchewkę i cukinię. Całość smaż przez kilka minut, po czym dodaj oliwki i krewetki.
Po upływie następnych 2 minut posyp wszystko szczyptą kolendry, polej odrobiną sosu sojowego i soku z cytryny. Dodaj ryż i dobrze wymieszaj.