Do góry

Dania główne Przepis na:

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Spaghetti carbonara"

Składniki

  • 4 porcje makaronu spaghetti
  • 1
  • 5 szklanki śmietanki 30 %
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 8 łyżek tartego sera
  • 4 żółtka
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków majeranku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, boczek pokroić. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać boczek. Wymieszać śmietanę z żółtkami, doprawić solą i pieprzem. Dodać makaron ugotowany al dente i zalać śmietaną. Podgrzewać na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Nie należy gotować, ponieważ żółtko się zetnie. Podawać udekorowane listkami świeżego majeranku.

  2. Choć tak przygotowany makaron jest bardzo tłusty, warto czasem spróbować czegoś nowego!

  3. ok. 45 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń