Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z grzybami i serem pleśniowym"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 947
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 346
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2686
Składniki
Grzyby oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż grzyby, aż zmiękną. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek. Gdy się zarumieni, dołóż sera gorgonzola i zalej całość śmietaną kremówką oraz posyp solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz podlać go wodą lub białym winem.
Chwilę trzymaj na ogniu, cały czas mieszając. Na koniec dodaj pastę truflową. Ugotowany makaron włóż do głębokich talerzy, polej gorącym sosem, dodaj kawałki sera camembert i świeże listki natki pietruszki. Podawaj natychmiast.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień