Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Spaghetti z grzybami i serem pleśniowym"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Grzyby oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż grzyby, aż zmiękną. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek. Gdy się zarumieni, dołóż sera gorgonzola i zalej całość śmietaną kremówką oraz posyp solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz podlać go wodą lub białym winem.
Chwilę trzymaj na ogniu, cały czas mieszając. Na koniec dodaj pastę truflową. Ugotowany makaron włóż do głębokich talerzy, polej gorącym sosem, dodaj kawałki sera camembert i świeże listki natki pietruszki. Podawaj natychmiast.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień